لبنان‌زدگی
لبنان‌زدگی

لبنان‌زدگی

0 نظرسفارش (16)
25,000تومان
تولید کنندگان
کد محصول: bar-54
موجودی در انبار
راهنما

بررسی اجمالی

لبنان‌زدگی نوشته سیدحسین مرکبی است. این کتاب سفرنامه نویسنده به لبنان است و از معدود سفرن...

خصوصیات محصول

  • وزن145
  • نوع کاغذتحریر سفید خارجی
  • نوع جلدشومیز
  • نوع چاپافست
  • تعداد صفحات104
  • شابک978-600-6077-89-5
  • قطعرقعی
  • ناشرآرما
  • نویسنده / نویسندگانسیدحسین مرکبی

توضیحات محصول

لبنان‌زدگی نوشته سیدحسین مرکبی است. این کتاب سفرنامه نویسنده به لبنان است و از معدود سفرنامه‌های به لبنان است که در ایران منتشر شده است. این کتاب علاوه بر جنبه‌های اجتماعی و تاریخی لبنان به وجوه فرهنگی این کشور هم می‌پردازد.
در بخشی از کتاب می‌خوانیم:
... ساعت یازده با خانم صدر در صور قرار داریم. از حوالی هشت بیدار می‌شویم و مهیای حرکت. از نزدیک مدینة‌الملاهی یا همان شهربازی نیولاند ضاحیه نیم‌دربست می‌گیریم تا میدان سفارت ترکیه، پایانۀ ون‌های خطی جنوب. وقتی می‌گویم ون شما خودتان در جنگ‌زده‌ترین حالت ممکن تصورشان کنید. از آن‌ها که حتی نمی‌شود فهمید بدنه یا روکش صندلی‌هایشان چه رنگی بوده است. تا خود صور همه خوابند. اما من فقط چشم دوخته‌ام به مدیترانۀ دلربا. نمی‌توانم حتی لحظه‌ای چشم بردارم.
از وقتی یادم می‌آید از خودم پرسیده‌ام آخر سیدموسی را با لبنان چه‌کار؟! بیایید تاریخ را از انتها نخوانیم. لبنان مانند یک نوزاد نارس بود. هیچ تفاوتی هم با تکه‌پاره‌های دیگر عثمانی نداشت جز اینکه از همه کوچک‌تر، ناتوان‌تر و بی‌چاره‌تر بود. فقط شانزده سال از استقلال لبنان می‌گذشت. هیچ‌کدام از عوامل قدرت را نیز نداشت و هنوز که هنوز است ندارد؛ نه خاک وسیع، نه جمعیت زیاد، نه منابع زیرزمینی، نه حتی دین و زبان واحد. لبنان کشور ۵/۱ میلیونی نارس نیمه‌جانی بود با اقلیتی چند صد هزارنفری از شیعیان. بیایید تاریخ را از انتها نخوانیم. آخر سیدموسی را به لبنان چه‌کار؟! سیدموسی صدر، فرزند درس‌خوان زعیم حوزۀ علمیۀ قم بود. شاگرد علامۀ‌طباطبائی بود. اولین آخوند دانشگاه‌دیدۀ ایران بود. کسی بود که درس خارج را در قم با سیدموسی شبیری زنجانی و سید محمدحسین بهشتی مباحثه می‌کرد. او بود که بذر رهیافت‌های اقتصادی اسلام را در ذهن سید محمدباقر صدر، پسرعمویش کاشت که بعدها تبدیل شد به اقتصادنا. سیدموسی صدر امید قم بود. اگر قم می‌ماند... ولش کن، حالا که نماند.
در بخشی دیگر از کتاب نیز می‌خوانیم:
... فرودگاه رفیق حریری تنها فرودگاه مسافری لبنان بندانگشتی است؛ ... مساحت لبنان از استان قم، کوچکترین استان ایران در تقسیمات سابق، کمی کم تر و جمعیتش اندکی بیشتر است. شاید تشبیه لبنان به استان قم مخصوصا برای کسی که ایران را می شناسد کمی گمراه کننده باشد؛ چون لبنان در هیچ چیز به جز شمار جمعیت و مقدار مساحت و نه حتی جمعیت و مساحت به قم شبیه نیست و بلکه نقطه مقابل آن است. در حالی که من نویسنده نمی توانم از سرایت ویژگی های پیوند خورده با تصویر قم به لبنان در ذهن مخاطب جلوگیری کنم. شاید بهتر باشد بگویم لبنان در دریاچه ارومیه جا می شود. یا مثلا می توانم بگویم لبنان به عبارتی یک دهکده بزرگ است. این بهتر است. گو اینکه مفهوم لبنان با مفهوم دهکده فقط یک تفاوت دارد: در قانون اساسی این کشور هجده فرقه مذهبی به رسمیت شناخته شده اند. دهکده متکثر.

نظر بدهید

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب
کد امنیتی
آیتمی برای نمایش وجود ندارد!